Ridhusregler

Nytt för 2018 är också att man måste boka ridhusen vid ridning för instruktör, (gäller oavsett tid och oavsett vilken tränare). Du kan välja att ha ridhuset öppet för andra även fast du bokat för tränare. Varför det ska bokas är för att alla ska veta att det bedrivs träning och att man ska kunna ha möjlighet att välja att rida annan tid då om man hellre vill det. 18:30-19:30 är normalt ej bokningsbar tid, då vi har dubbla lektioner i nya ridhuset och vi alltid vill det ska finnas någonstans att rida ( i den mån det går). Hoppning är tillåtet i nya om mellanväggen är uppe vardagar fram till 17 (om ok med de andra som ev rider) och lördagar 17-19. Hoppning i gamla är tillåtet torsdagar 19-21. Övrig tid måste ridhusen bokas för hoppning.

För att boka ridhusen kontakta Emma Westin. Vid ridning och longering i ridhusen och utebanan så är det hjälm- och tränstvång. Visa hänsyn när ni rider, föregå med gott exempel och rid väl. Vid frågor och funderingar kontakta personalen ridskolan

/Styrelsen för Karlskoga Ridklubb

Longering är ej tillåtet under lektionstid.

Om halva ridhuset är bokat skall mellanväggen vara uppsatt. Om den inte är det är det den som bokat som själv får se till att den kommer upp.

Bokas hela ridhuset så är det den som bokat som tar bort mellanväggen och sätter tillbaka den om man inte har kommit överens om annat.

Den som går sist släcker alla lampor i ridhuset och eventuella lampor i stallet.

Vid användande av hindermaterial ställs denna tillbaka snyggt och prydligt i hinderboden med trästöden ytterst.

Uppdaterad: 16 APR 2018 14:07
Skribent: Daniel Haettman