Hoppa till sidans innehåll

Årselev


Att vara årselev innebär att du jobbar 2-3 dagar i månaden i stallet. Det gäller endast helger och helgdagar. Då fungerar du som extra stallpersonal och blir belönad med 2 stycken ridlektioner i månaden, ridlärarna bestämmer i vilken grupp du rider.

 

Att bli årselev är för dig som

  • Gillar att ta lite mer ansvar
  • Vill lära dig mer om hästar och stallskötsel
  • Vill få nya kompisar inom årselevsgruppen
  • Lära känna ridlärarna, privatryttarna och de andra årseleverna
  • Som älskar att vistas i stallet

Att bli årselev är oerhört givande för dig som person, man utvecklas och lär sig massor.

 

Hur arbetspasset ser ut

Ditt arbetspass startar 7.00 på morgonen i stallet, ni jobbar två personer samtidigt. Först utfodrar ni hästarna med deras höpåsar samt deras kraftfoder (vissa hästar har hinkar med annan mat som ersätter kraftfodret). Detta gäller även hästarna på privatsidan men dem utfodrar ni med deras höpåse och morgonhink med foder. Sen kan ni gå in till caféterian och ställa er lunch i kylskåpet. Efter det gå ut i stallet och kolla vad som står på "Att göra"-lappen som sitter på foderkammaren.

Om det är kallt ute och säsong för täcken börjar ni sedan sätta på dem täcken (endast ridskolehästarna). Efter det kan ni börja göra iordning höpåsarna; kvälls- och nästa dags morgonpåsar. Detta gör ni tills en av privatryttarna som har ansvar för in & utsläpp kommer. Tillsammans med den privatryttaren släpper ni ut hästarna i hagen.

När alla hästarna är i hagen kan ni välja att göra klart höpåsarna först eller börja mocka alla ridskolehästars boxar. När ni har mockat klart kollar ni på lappen som sitter på foderkammarens dörr och fortsätter att göra resterande uppgifter. Men om ni är väldigt hungriga kan ni gå och äta först och sedan komma tillbaka för att avsluta de sista uppgifterna. När allting är klart kan ni lägga in lunchen till alla ridskolehästar. Men detta behövs göras innan 14.00 eftersom det är då hästarna oftast går in. Vid finare väder kan de vara ute längre och i riktigt rusk kan de komma in tidigare. Personen ni släppte ut hästarna med kommer tillbaka och tillsammans tar ni in dem. När alla hästar är inne sopar ni stallet, krattar gångarna och så slutar dagen ca 15.00.

 

Låter det överväldigande? Oroa dig inte! Du kommer få vara med en årselev med erfarenhet som lär dig och hjälper dig. Våga fråga om du undrar något och var inte rädd.

 

Är du med oss?!

Vill du bli årselev skicka ett mail till This is a mailto link eller prata med Ulrika om du ser henne i stallet :)

Uppdaterad: 23 APR 2018 21:53 Skribent: Linnéa Olsson

Postadress:
Karlskoga Ridklubb - Ridsport
Botorp 310
69193 Karlskoga

Kontakt:
Tel: 0586727156
E-post: karlskogaridklubb@te...

Se all info